sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Yhteistyöpostaus - Lapsen ystävät

Äitinä olen tietysti aina pohtinut (ja salaa pelännyt) kuinka lapseni pääsee kiinni muiden lasten leikkeihin.
Olen nähnyt läheltä koulukiusaamista ja sellaista salaista hyljeksintää, joten tiedän miten inhottavaa se voi olla.
Tämän asian osalta voin olla onnellinen, että esikoiseni on poika ja vielä erittäin sosiaalinen sellainen - tytöillä kun helposti jätetään se kolmas pois joukosta ja leikitään kahdestaan. Pojat toimivat enemmän ryhmissä, vaikkakin leikit ovat riehakkaampia ja asiat töksäytetään enemmän suoraan.


Minulle on hyvin tärkeää, että lapseni kohtelevat muita reilusti ja ovat hyviä ystäviä.
Otankin kovin henkilökohtaisesti, mikäli kuulen lapseni joutuneen leikin ulkopuolelle tai olleen yksinäinen - näitä tilanteita onneksi on kovin harvoin. 
Saatan pohtia asiaa mielessäni monta päivää, kuvitella itse tilanteen ja miettiä kenen syytä mikäkin on ollut. Mieheni kanssa näitä asioita tulee pohdittua ääneen, mutta lapsien aikana en puhu. Siitäkin syystä, että he eivät jäisi murehtimaan niitä (koska oikeastihan 6-7-vuotiaat lapset elävät niin siinä hetkessä, että harvemmin varsinaista jatkuvaa kiusaamista tapahtuu) ja miettimään omia tilanteitaan. Minä vain olen tällainen, murehtija. 

Olemme luvanneet esikoiselle oman puhelimen ensi kesänä ja tottakai olen lukenut luokkien omista whatsapp-ryhmistä ja muista yhteydenpitotavoista jne. Taas lisää keinoja kiusata.
Kyllä vain pelkään kiusaamista, se tekee niin suuret jäljet itsetunnolle.


No, joka tapauksessa omilla lapsillani menee hyvin. 
T on reipas ja sosiaalinen, hänellä on muutama parempi ystävä, kenen kanssa kyläileekin enemmän ja eskarikavereita valtava määrä.
N taas on vielä niin pieni, mutta hyvin menee isoveljen perässä ja leikkii T:n ja serkkutytön kanssa piilosta. Hieman ujompi tapaus kuin veljensä, mutta hyvin sujuu silti. 

Annan suuren painoarvon lasteni ystäville, vaikkakin joskus tekee aikataulullisesti tiukkaa ehtiä kiikuttamaan kylään. Kouluiässä uskaltaa päästää jo itse kulkemaan, joten hieman helpottaa ja voi vapaammin nähdä ystäviään.
Nämä ovat tärkeitä asioita lapsilleni, joten ne ovat erityisen tärkeitä myös meille vanhemmille.


Sunnuntaina on ystävänpäivä, askarteluvinkkejä tulossa ennen sitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...