maanantai 22. helmikuuta 2016

Kirppismyyntiä hiihtolomalla

Vaatehuoneessa iso kasa turhia lastenvaatteita, talven kovin myyntisesonki ja Lasten Seesam.

Siinäpä ne.

Meidän tavaramme löydät hyllystä 100, käyhän penkomassa!
Tosiaan varasin itselleni seinäpaikan Lasten Seesamista Kaarinasta, hiihtolomaviikko on yksi vuoden parhaista myyntiviikoista, silloin ihmiset jostain syystä innostuvat lähtemään kirppiksille.


Mietin ennen hiihtolomaa haluaisinko kokeilla pitkästä aikaa toista paikallista lastenkirppistä vai vienkö tavarani jälleen tuttuun ja turvalliseen Seesamiin. Nopea katsaus facebookissa olevaan Turun seudun Mamit-ryhmään ja kävi ilmi, että Seesam on enemmän käyttäjien mieleen (ja kyllä selkeästi minunkin), joten päätös oli selvä.

Perjantaina vein tavarani Seesamiin ja kuten aina ennenkin asiakaspalvelu oli siellä oikein hyvää!
Ilmoittauduttuani kassalla sain kuulla, että paikkani oli edellisenä päivänä laitettu jo valmiiksi ja saisin pyytämällä lisää haluamiani hyllyjä - tai vaihtoehtoisesti osan hyllyistä pois, yksi ehdottomista plussista kyseisessä paikassa onkin muokattavat myyntipaikat. 
Lisäksi erityisenä plussana mainitsen Kirppari-Kalle-sivuston, jota kautta näkee mistä tahansa käsin (missä vain nettiin pääsee) mitä tuotteita on mennyt kaupaksi ja miten paljon on jo myyntiä.
Helppo kotoa käsin selvittää milloin vie lisää myytävää. 
Kirppari-Kallen kautta uusien hintalappujen tekeminenkin sujuu helposti, ne voi etukäteen käydä tulostamassa kirppiksellä tai vaihtoehtoisesti tulostuttaa ne viedessään tavarat myyntiin ja liimata paikanpäällä. Lisäksi Seesamissa muuten on ilmaisia hälyttimiä pilvin pimein, huippua!
Toki hintalaput voi täyttää perinteisesti käsinkin, jos haluaa. Tuolloin ei Kirppari-Kallesta näe mikä tuote on myyty ja mihin hintaan, vaan vain kokonaissumma muuttuu.

Olen Seesamissa myynyt ennenkin lastenvaatteita- ja tarvikkeita, jokaisella kerralla olen ollut oikein tyytyväinen. Koskaan ei ole mitään hävinnyt ja aina on hyvin tullut voittoa, niinkuin nytkin voin jo näiden kolmen päivän perusteella sanoa. 
.
Toki olen myös ostanut paljon Seesamista, yleisesti ottaen siellä onkin siistiä ja sopivan hintaista tavaraa myynnissä - tämä on tietysti täysin myyjistä kiinni. Siistiin vaikutelmaan vaikuttaa varmasti sekin, että Seesam sijaitsee korkeassa ja valoisassa tilassa, eikä siellä haise vanha tunkkainen kirpputori ollenkaan.

Röyhkeästi nappasin kuvan Seesamin blogista, eikö olekin tilavaa? :) 
Hyvän myynnin takeita:
1. Sopivat hinnat
2. Ehjät ja puhtaat vaatteet, yksikin likainen tai reikäinen vaate karkottaa helposti ostajia.
3. Myyntipaikan selkeys, eli sopivasti täytetty hylly, ei saa olla liian täyttä. Sekä mieluusti merkittynä erilliselle lapulle minkä kokoista vaatetta hyllyssä on, jolloin vältytään turhalta penkomiselta. Jos on paljon eri kokoisia, niin toki ekstrana on, jos nekin ovat vielä lajiteltuina omiin kohtiinsa.
4. Ei vahvoja tuoksuja,  minua ei mieto pesu-/huuhteluaineen tuoksu häiritse ollenkaan, mutta joskus olen toisella kirpputorilla törmännyt tupakanhajuisiinkin lastenvaatteisiin - tai siis se loosi haisi jo pitkälle käytävälle, hyh (oli muuten siinä hyllyssä paljon tavaraa, kun ihmiset kävelivät äkkiä ohi paikallistettuaan löyhkän).

Kierrätys on tämän päivän juttu, kauppa käy ja tavara vaihtaa omistajaa. Ihan mahtavaa!
Hyviä kirppistelyjä ja hyvää hiihtolomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...