perjantai 1. tammikuuta 2016

1. päivä tätä vuotta ja se viimeinen Niitti

Tästä se kaikki lähti, tänään illalla:


Kyseinen henkilö, Teri Niitti, on jonkinlainen (julkkis)stylisti, 
joka nyt on kokenut asiakseen arvostella lastaan ruokkinutta äitiä Finnairin lennolla Helsingistä New Yorkiin. 
Hänen mielestään on ilmeisen suotavaa julkaista lähellä istuvasta perheestä (eritoten äidistä ja lapsesta) ja imetystilanteesta sensuroimaton kuva arvostelevan tekstin kera sosiaaliseen mediaan.

Ja siitä some sekosi.

Innolla odotan lentokoneen laskeutumista ja kyseisen Niitin lisäkommentteja, sillä 
hän on varmasti saanut sadoittain viestejä liittyen kuvaan.

Itse imetyksestä ja lentämisestä.. 
Jos lapsen päällä olisi esimerkiksi harso, olisi se Niitin mielestä ok.
Kuvaa katsottaessa ei näy rintaa senttiäkään, lapsen pääkö siis pitäisi peittää? Miksi ihmeessä?
Entä, jos lapsi repii harson pois? Pitäisikö hänen kärsiä, kun paine ottaa nousu- ja laskutilanteessa korviin? Vai purkkaako sille tungettaisiin suuhun? Kaikki lapset kun eivät huoli tuttipulloa ja onhan se rinta huomattavasti helpompi.

Henkilö, joka stailaa julkkiksia vähäpukeisissa vaatteissaan ei kestä nähdä vilausta lasta ruokkivasta rinnasta?
 Finnair otti toki kantaa asiaan jo tunti sitten tällä kommentillaan facebookissa


Omakohtaisesti voinkin todeta, että meidän lentäessämme Finnairilla olivat lentoemännät hyvin avuliaita ja huomaavaisia. Tarjosivat lisätyynyjä ja vilttejä imetystä varten. Peukku siitä!


Suomessa tilastollisesti imetetään hyvin vähän, joko lyhyen aikaa tai ei ollenkaan. Puolen vuoden suositukseen pääsee harva. Nämä Niitin kaltaiset henkilöt tuskin ainakaan edesauttavat imettäjiä, jokainen mulkoileva katse tekee huonoa.

Toisaalta, tämä tempaus on saanut aikaan valtavan imettäjien kansannousun.
Erilaisten hashtagien takaa löytyy valtava määrä juuri julkaistuja imetyskuvia, osa suoraan Teri Niitille suunnattuina, kurkkaas näitä:

Itse en ole imettänyt kovin julkisesti, yleensä olen juurikin käyttänyt harsoa edessä tai hakeunut johonkin syrjään imettämään rauhassa. Tämä siksi, että olen tosiaan halunnut hoitaa imetyksen murehtimatta milloin mikäkin ruumiinosa vilkkuu liikaa tai mihin kaikkialle maitoa roiskuu. 

Seuraillaan miten suuri juttu tästä tulee ja miten Teri Niitti tulee asiaa kommentoimaan, sekä saapuuko itse kuvan imettäjä julkisuuteen.

1 kommentti:

  1. Muakin kiinnostaa Teri Niitin kommentit asiaan, vaikka tiesihän hän alunperinkin että sohaisee todella herkkään aiheeseen. Mutta tajusiko oikeasti miten räjähdysherkkään. :D Ja julkisuuttahan se on vissiin huonompikin julkisuus, mutta mielenkiinnolla odotan onko se siltikään hyvä juttu. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...