Herra yksivuotias teki äidin avustuksella kaksi piparia, sen jälkeen taikinaa päätyi vain suuhun.
T oli jo kuin ammattilainen, hyvin sujui ja pipareita tuli reipasta tahtia.
T oli jo kuin ammattilainen, hyvin sujui ja pipareita tuli reipasta tahtia.
Ohje on peräisin isäni äidiltä - siis Mummalta, koko suku jumaloi hänen tekemiään joulupipareita.
Voi taivas, kun vielä itse joskus saisin niistä yhtä hyviä ja pehmeitä.
Voi taivas, kun vielä itse joskus saisin niistä yhtä hyviä ja pehmeitä.
Mumman parhaat piparkakut:
3 munaa
250 g sokeria
1 lasi siirappia
350 g voita
neilikkaa, kanelia, suudaa
750 g vehnäjauhoja
Kaikki vispataan erikseen, jonka jälkeen yhdistetään.
Jäähdytetään yön yli.
Leivotaan ja paistetaan 225 asteessa.
Piparit voi koristella tomusokeri-vesi-seoksella, tai halutessaan nopeampaa kuivuvan kuorrutteen voi yhdistää valkuaista ja tomusokeria, jolloin kuorrutetta kutsutaan pikeeriksi.
Meillä nämä vielä jäivät ilman sen kummempia koristuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3