torstai 1. lokakuuta 2015

Lastenhuoneen uudistusta

Muuttaessamme tähän asuntoon vuonna 2011 saimme aloittaa lastenhuoneen sisustamisen puhtaalta pöydältä, sillä edellisessä asunnossamme T:llä ei vielä ollut omaa huonetta.
Halusimme selkeän linjan, joka olisi lapselle mieluinen.
Ei valkoista-harmaata-mustaa, vaan värejä.

Mammut-sänky,  tätä mallistoa jos vielä olisi ja vielä kerrossänkynä. 

Väreiksi valitsimme taivaansinisen ja limenvihreän lisäksi valkoisen tasapainottamaan, ettei tulisi liian räikeää.


Kertaalleen olemme jo vaihtaneet leluhyllyä, mutta katsokaa nyt...Tuo oikeasti toimi siihen saakka, kun lelut mahtuivat laatikoihin, nyt on kauhea määrä hyllyilläkin ja jonnekin ne pitäisi saada. Siistiä ei tule, vaikka kuinka siivoaisi.

Pikkuvelikin tulee muuttamaan huoneeseen jossain vaiheessa, joten lelujen määrä kasvaa kasvamistaan.

Värimaailma tulee pysymään samana (itseasiassa senkin vaihtamista musta-valko-harmaa-keltaiseksi ehdin jo pohtimaan, mutta kävin hetken seisomassa keskellä huonetta ja totesin värimaailman olevan oikein hyvän näinkin), leluhyllyn ja sängyn tulemme vaihtamaan. Myös jos tulee vastaan THE matto, niin sekin vaihdetaan. Alunperin huoneessa oli ihana Ikean vihreä matto (jota ei muuten enää ole mallistossa), mutta se lähti ajanmyötä purkautumaan reunasta sen verran reilusti, että heitimme sen pois. Sen jälkeen mattona on pyörinyt milloin mikäkin, mutta sitä täydellistä mattoa ei ole löytynyt.
Mustavalkoista olen haaveillut, mutta tuleeko sitten liikaa väriä, jos vielä mustankin sekoittaa joukkoon... Ehkä matto on se viimeinen silaus, jonka sitten hankimme lopuksi, kun muut ovat jo kunnossa.

Olen pohtinut myös pöytää, mutta huone on kohtalaisen pieni, niin sitä tuskin tullaan ostamaan. Nythän huoneessa on pikkuinen lack-pöytä (ikeasta sekin), mutta vuoden kuluttua esikoisen aloitettua koulun tarvitsee hän kunnon pöydän läksyjentekoon. Siihen riittää varmasti ruokapöytä.

Tämän hetkinen leluhylly tulee muuttumaan Ikean 5x5 Kallax-hyllyyn,
erityisenä täytyy huomioida se, että tuolloin huoneen tulevat jakamaan noin 2v ja 7v.
Ylähyllyillä pitää olla paikka isomman koulutarvikkeille ja muillekin tärkeille (ei pikkuveljen käsiin tarkoitetuille) tavaroille. Alemmilla tasoilla taas huomioidaan pienempi lapsi vetolaatikoilla ja avattavilla kaapeilla, ettei tarvitse kiipeillä. Vapaitakin hyllyjä tottakai täytyy olla, etteivät kaikki tavarat ole laatikoissa tai kaapeissa.
KALLAX Hylly IKEA

KALLAX Upotettava laatikosto/2 laatikkoa IKEAKALLAX Upotettava laatikko IKEA
KALLAX Upotettava laatikosto/2 laatikkoa IKEAKALLAX Upotettava kaappi IKEA
KUSINER Laatikko IKEA Kätevä säilytysratkaisu pienille tavaroille. Helppo taittaa kokoon tilan säästämiseksi.
Suunnittelin millä tavoin kaapit/laatikot sijoitettaisiin Kallaxiin.

Sänky muuttuu kerrossängyksi ja olinkin ajatellut Veken kalusteen Vivianoa tai Ava Kalusteiden kerrossänkyä, mutta riittääkö 165cm sänky koululaiselle? Se on se avainkysymys, joka ratkaisee kumpi sänky meille tulee. Toki olemme muuttamassa varmasti isompaan asuntoon jossain vaiheessa, mutta nyt en tiedä yhtään milloin. Samassa huoneessa pojat tulevat olemaan kuitenkin jonkun aikaa.AVA Kerrossänky, valkoinen


Tässäpä nämä, vitsi että näyttää tuo ylempi kerrossänkykuva värimaailmaltaan juuri täydelliseltä. En tiedä pystynkö hylkäämään ajatusta mustasta... Onneksi ei ole kiire :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...