tiistai 10. helmikuuta 2015

Haalarissa REIKÄ!

Nyt se sitten tapahtui - ensimmäisen kerran T 5v. sai haalarin rikki.

Viime viikolla huomasimme, että hänen Molo Polarikseensa oli tullut polveen 1-1,5cm viilto päällikankaaseen (on muuten laatu heikentynyt aivan valtavasti, tästä haalarista lähti reklamaatiota eteenpäin yleisestä kulumisesta).


Haalarin mukana tuli kyllä paikkauspala, mutta eipä tuosta ole apua, kun se pitäisi ommella 
kuitenkin, jolloin vedenpitävyys ei olisi enää tallella.

Lähdinkin miettimään eri vaihtoehtoja langasta ja neulasta heijasinpaikkoihin. Lopulta päädyin tilaamaan netistä saumateippiä.


Ensin käänsin haalarin nurinperin saadakseni vuorta hieman avattua. Avaamastani kolosta etsin paikattavan kohdan, asettelin siihen palan saumateippiä ja sen päälle leivinpaperinpalan. Sitten painoin kohtaa silitysraudalla (yhden ja kahden pisteen välinen lämpö) joitakin sekunteja - Tadaa!
Homma tietysti viimeisteltiin ompelemalla sisäsauma takaisin kiinni. 


Oli helppo homma!

2 kommenttia:

  1. Auts, onneksi sait hienosti korjattua! Meillä hajosi juuri viime talvena käyttöön otettu Ticketin haalari (jemmassa pari vuotta ennen sitä) ihan tuusannuuskaksi. Ja muutenkin jo pari vuotta on pitänyt käyttöön hankkia useampi setti juuri siitä syystä, että kulutus on koventunut selvästi iän myötä. Toki kankaiden laatukin on voinut heikentyä, mutta itse oletan pääsyyn olevan kuitenkin siinä, että lapsi liikkuu enemmän ja leikkii rajummin kuin pienempänä.

    VastaaPoista
  2. Kati, uskon että kulutus on viisivuotiaalla hurjasti kovempi kuin 2- tai 3-vuotiaalla. Kuitenkin jos vertaan tätä haalaria meidän ensimmäiseen Molon haalariin (joka ostettiin käytettynä ja oli meillä 2 talvea käytössä ja myin vielä sen eteenpäin), niin tämä on about nyt siinä kunnossa, kun mitä se ensimmäinen oli kolmen talven jälkeen. Uskon, että siinä kohtaa ei voi enää pelkästään ikä olla se syy, voi kumpa olisikin. Niin moni hyvä merkki on menettänyt mainettaan laadun huonontumisen takia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...