tiistai 11. marraskuuta 2014

Lentäen sylivauvan kanssa

Ajattelin tehdä tästä ihan oman juttunsa, sillä vauvan kanssa matkustettaessa piti huomioida monia seikkoja. Meidän nuorimmaisemme oli 3kk matkustaessamme ja rintaruokinnalla, joten se helpotti matkustusta. Finnairin koneilla lensimme Helsinki - Las Palmas - Helsinki.
Lentokentällä ennen lentoa:
Meillä oli mukana manduca, joka helpotti matkaa paljon. 
Rattaat kaiketi olisi saanut ottaa halutessaan koneen ovelle asti mukaan, mutta olin lukenut huonoja kokemuksia tuosta ja halusin pakata rattaat itse jo aikaisemmin. 
Matkalle lähtiessämme, kun veimme laukkuja hihnalle saimme Finnairin oman läpinäkyvän pussin, johon rattaat pakattiin ja ne laitettiin omalle hihnalleen matkalaukkuhihnan viereen. Vauva manducaan ja sitten jatkettiin. Läpinäkyvä pussi kannattaa säästää paluulentoa varten, käsittääkseni pusseja ei välttämättä saa muualta. Meillä oli lisäksi mukana jätesäkki, muutama nippuside ja teippiä rattaiden pakkaamista varten. Las Palmaisin päässä rattaat laitettiin vallan erikseen olevalle hihnalleen, jonka sijainnin laukkujen vastaanottaja kertoi. 
Vauvalle ei saanut ottaa käsimatkatavaroita erikseen, joten ne menivät minun käsimatkatavaroissani. 
Lastenhoitohuoneet olivat tilavia ja siistejä sekä Helsingissä, että Las Palmasissa.

Lentokoneessa:
Mukaan on hyvä varata vähintään yhdet varavaatteet vahingon varalta. 
Vaipan voi vaihtaa vessassa, vaikka ahdasta onkin. Vessoissa on pytyn päällä pieni hoitotaso.
Suosittelen myös vauvojen kosteuspyyhkeiden mukaanottamista, sillä ainakin meille ilmoitettiin paluulennolla, että vesi tulee loppumaan kesken lennon. Ei tullut hanoista siis vettä, eikä kahvia/teetä tms. saanut.
Nousuissa ja laskuissa on ihan hyvä imettää tai syöttää vauvaa, vaikka käsittääkseni vauvojen korviin paineenmuutokset eivät niin paljoa vaikuta. Imetys sujuikin huomaamattomasti, kun mukana oli ylimääräinen harso peittämättä näkyvyyttä. 
Sylivauvoille tulee oma turvavyönsä, joka kiinnitetään aikuisen vyöhön. Käsittääkseni on myös mahdollista etukäteen varata paikka, jossa vauvan saa makuukoppaan, mutta meillä sitä ei ollut. 

Lentokentällä lennon jälkeen:
Jälleen vauva manducassa ja ei muuta kuin matkatavaroita vastaanottamaan. Helsingissä rattaat tulevat samalle hihnalle muiden tavaroiden kanssa. Las Palmasissa niille oli oma hihnansa. Siellä kukaan ei kertonut meille mihin ne tulevat, mutta hihnan huomasi kyllä, sillä se sijaitsi matkatavarahihnaa ennen heti. Ja itseasiassa rattaat tulivat siihen jo ennen matkatavaroita, joten ihan hyvin pystyi ensin odottamaan ne ja sitten siirtymään matkalaukkuhihnalle. 

Toivottavasti näistä oli jollekin hyötyä, itse ainakin kahlasin pitkin googlea etsien kaikenlaisia vinkkejä ennen matkaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...