tiistai 24. toukokuuta 2011

Autoliiton 2011 turvaistuinten testitulokset

Jälleen jokavuotiseen tapaan (vuodesta 2003 lähtien) autoliitto on testannut ison osan lasen turvaistuimia. Täällä kaikki tulokset.

Yllättävän moni jäi heikon tasolle, mutta kyllä sieltä niitä hyviäkin näytti löytyvän.
Henkilökohtaisesti olen seurannut noita tuloksia jo monta vuotta ja testiä seurattiinkin tarkasti omalle lapselle turvaistuinta ja -kaukaloa hankittaessa.


(kuva: Autoliitto)
Vertailukriteeteinä ovat lapsen suoja etu- ja sivutörmäyksissä, istuimen turvavöiden reititys, kiinnityksen vakaus, pään tuki, väärinasennuksen mahdollisuus, lapsen kiinnitys turvaistuimeen, istuimen asennus, käyttöohjeet, tuki säärille, pehmusteiden laatu, näkyvyys, puhdistettavuus ja istuimen viimeistelyn laatu.

Kuten tuolta linkin takaa näkeekin, niin Kiddyn ja Cybexin palkki-istuimet saivat pääosin oikein hyvät arvosanat. Moni tuntuu vielä nykyään olevan kovin jyrkkä kasvot menosuuntaan olevia palkki-istuimia kohtaan.
Niissähän kuormitus tapahtuu aivan eri tavalla, kuin tavallisissa kolmipistevöisissä istuimissa. Törmätessä kuormitus tulee koko selän alueelle, jolloin niska ei pääse retkahtamaan. Kolmipistevöissä muu vartalo pysyy paikallaan, mutta pää ja niska liikkuvat, tietenkin silloin tulee erilainen retkahdus ja niska saattaa saada pahatkin vammat.
Mielenkiinnolla odotan tulevatko palkki-istuimet lähivuosina olemaan ne suosituimmat,
kenties ajan myötä kolmipistevyöt jäävät kokonaan pois.

Tällä hetkellä meiltä löytyy käytöstä Kiddy Comfort Pro, turkoosin värisenä.
Mitään moitittavaa ei ole ollut ja poika tykkää, varsinkin kun palkin päällä voi leikkiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...