tiistai 19. syyskuuta 2017

Pehmeitä sämpylöitä välipalapöytään

Tämä on luotto-ohjeeni, jolla tulee säännöllisen epäsäännöllisesti tehtyä sämpylöitä. Näistä tulee ihanan pehmoisia ja uppoavat kyllä ainakin meidän taloudessa jokaiselle, nam! Muunneltavuuskin on plussaa, sekaan on helppo heittää vaikka porkkanaa, siemeniä tai juustoa, siitä vain mitä mieleen juolahtaa.



10kpl sämpylöitä:


3 dl maitoa
1 pussi (25 g) hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
60 g voita

1. Lämmitä maito haaleaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, itse käytän vaihdellen eri jauhoja / hiutaleita.
3. Lisää kuivat aineet hiljalleen sekoitellen maitoon.
5. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. 
6. Peitä liinalla, anna kohota kaksinkertaiseksi.
7. Vaivaa, tee 10 sämpylää, jauhota ne ja anna kohota liinan alla lämpimässä.
8. Paista 250-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kultaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...