Kaksplus.fi

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Superfoodia luonnosta - pehmeät nokkossämpylät

Taas se aika vuodesta, kun tuo alkukesän oma superfood - nokkonen heräilee. Parhaimmillaan ruoanlaittoon nokkonen on nuorena alkukesästä, joten näihin aikoihin on juuri oikea hetki poimia sitä talteen!  5-10cm versot voi poimia varsineen, isommista kannattaa hyödyntää vain lehdet ja nekin ennen kukintaa. Nokkonen sisältää reilusti kalsiumia, valkuaisaineita, kuitua, rautaa ja vitamiineja. Ennen nokkosen käyttöä se tulee ryöpätä, eli keittää pienessä määrässä vettä ja valuttaa vesi sitten pois. Tuolloin nokkosen polttavuus katoaa ja se on oikein hyvää ruoanlaittoon.



16 sämpylää


6 dl maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria
14 dl jauhoja / hiutaleita
1,5-2 litraa tuoretta nokkosta
120 g voita / margariinia



1. Lämmitä maito haaleaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään, itse käytän vaihdellen eri jauhoja / hiutaleita, tällä kerralla laitoin osan vehnäjauhoja, osan ruisjauhoja, sekä kaurahiutaleita.
3. Lisää kuivat aineet hiljalleen sekoitellen maitoon.
4. Ryöppää nokkoset ja lisää ne paloiteltuna taikinaan
5. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. 
6. Peitä liinalla, anna kohota kaksinkertaiseksi.
7. Vaivaa, tee 20 sämpylää, jauhota ne ja anna kohota liinan alla.
8. Paista 250-asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kultaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...