Kaksplus.fi

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

13. luukku - Mumman parhaat piparkakut


Tänä vuonna ensimmäistä kertaa N pääsi mukaan piparien leivontaan.
Herra yksivuotias teki äidin avustuksella kaksi piparia, sen jälkeen taikinaa päätyi vain suuhun.
T oli jo kuin ammattilainen, hyvin sujui ja pipareita tuli reipasta tahtia.



Ohje on peräisin isäni äidiltä - siis Mummalta, koko suku jumaloi hänen tekemiään joulupipareita.
Voi taivas, kun vielä itse joskus saisin niistä yhtä hyviä ja pehmeitä.

Vanhempani olivat tänään käymässä, joten toki värväsin heidät apuun, hyvin sujui!

Mumman parhaat piparkakut:

3 munaa
250 g sokeria
1 lasi siirappia
350 g voita
neilikkaa, kanelia, suudaa
750 g vehnäjauhoja

Kaikki vispataan erikseen, jonka jälkeen yhdistetään.
Jäähdytetään yön yli.

Leivotaan ja paistetaan 225 asteessa.


Piparit voi koristella tomusokeri-vesi-seoksella, tai halutessaan nopeampaa kuivuvan kuorrutteen voi yhdistää valkuaista ja tomusokeria, jolloin kuorrutetta kutsutaan pikeeriksi.
Meillä nämä vielä jäivät ilman sen kummempia koristuksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...